Speltakken

Heb jij een verstandelijke beperking, en denk je "Ik zou graag bij Scouting willen", nou dat kan dan hoor!

Bij ons wordt het spel van ontdekken gespeeld op het niveau dat de leden aankunnen. De opkomst bestaat uit; openen met koffie/thee/ranja, programma, drinken en afsluiten.

Het programma bestaat o.a. uit buitenactiviteiten zoals kampvuur, voetballen, naar het bos, tocht lopen, creatief bezig zijn, muziek maken, sport en spel, omgaan met de groep, koken, natuurlijk kamperen en nog veel en veel meer.

Na aanmelding kunnen aspirant leden enkele opkomsten gratis deelnemen om te bekijken of er een aansluiting gevonden kan worden met de bestaande groep. De bevindingen van de leiding worden, net als de ervaring van de leden, uitgebreid doorgesproken met de ouders/verzorgers.

Algemene info

Deze speltak bestaat uit leden van 18 jaar en ouder met een verstandelijke beperking. Voor hen is er wekelijks op maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur een gestructureerd Scoutingprogramma, dat wordt begeleid door een enthousiaste groep vrijwillige leiding.