Speltakken

LJU A3 explorersExplorers zijn meiden en jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Bij explorers staan sociale ontwikkeling, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid centraal. Zij worden hierin gecoacht door begeleiding. Explorers leren, met de kennis en de technieken die ze in huis hebben, hun eigen programma's te maken en uit te voeren.

Tijden: vrijdag van 19:30 tot 22:30 uur

Explorers zijn jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Samen als groep vormen wij een afdeling. De afdeling van Scouting Lord Baden-Powell heeft destijds bij de oprichting het nummer 598 meegekregen en is daarom RSA598.

Gezien de leeftijd van explorers hebben wij geen leiding meer maar begeleiders. Samen met deze begeleiders maken wij ons programma/planning en bereiden we de programma's voor en voeren wij ze samen uit. De begeleiders zijn er om advies te geven en bij te springen als de afdeling er niet meer uit komt of vast loopt. Er wordt bij deze leeftijdsgroep dus een grotere aanspraak gedaan op je zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid.

GPS

Wat betreft de activiteiten die wij ondernemen, hangt dit dus grotendeels af van onze eigen inbreng en creativiteit, maar wij zijn uitdagender, soms grootser dan bij de voorgaande speltakken. Ook zijn onze kampen vaker verder weg om aan ons ontdekkingsdrang toe te geven.

Voorbeelden van activiteiten zijn:

• Videoproject
  • Deelname aan internationale kampen en Europese projecten
  • Droppings
  • Zwerftochten en primitief kamperen
  • Sport en spel
  • Houtsnijwerk
  • etc. etc.

We gaan in de zomer een week op expeditie en hebben ook om de zoveel tijd een weekendkamp.

Heb je interesse kom gerust vrij blijvend een keer kijken.

Voor meer informatie over de speltak explorers, tips voor programma's en om te programmeren en informatie over de insignes, jaarbadges en awards ga je naar www.scouting.nl/explorers