Speltakken

LJU scoutsScouts zijn meiden en jongens in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Scouts hebben geen vast thema meer. Zelfstandig samenwerken in kleine groepjes, die we ploegen noemen, komt centraal te staan. Het programma dat door hun leiding neergezet wordt, voeren zij zo zelfstandig mogelijk uit. Bij de scouts worden de Scoutingtechnieken verder aangeleerd tot een gevorderd niveau.

Tijden: zaterdag 13:30 tot 16:30 uur.

Bij de scouts spelen jongens en meisjes van 11 tot en met 15 jaar samen “het spel van verkennen”. Hierbij wordt in ploegen gespeeld, gewerkt en geleerd waarmee zowel de persoonlijke ontwikkeling als samenwerking in een team aan bod komt. De scouts leren van alles om zelfstandig of in de ploeg te kunnen functioneren en worden uitgedaagd om zich steeds verder te ontwikkelen op de gebieden die hen interesseren.

De gevarieerde activiteiten zijn onder te verdelen in verschillende gebieden, zoals:

• Uitdagende Scoutingtechnieken (hakken, zagen, stoken, knopen, routetechnieken, kaart en kompas, kamperen)
  • Expressie (toneel, handvaardigheid, dans, muziek, schrijven, etc.)
  • Sport & spel
  • Buitenleven (survival, kennis van natuur, weer en milieu, etc.)
  • Identiteit (van jezelf, de ploeg, maar ook van de groep)
  • Internationaal (Scouting is een wereldwijde organisatie en we onderhouden daarom contacten met buitenlandse groepen)
  • Samenleving (door het maatschappelijke karakter van Scouting, kun je als scout ook daadwerkelijk iets bijdragen aan de samenleving)
  • Veilig & gezond (koken, persoonlijke hygiëne, fysieke en emotionele veiligheid)

Al met al bieden we dus een uitdagend programma, waarbij je ook nog heel veel leuke dingen kunt leren en jij als scout je kan ontwikkelen, samen met de anderen in je ploeg.

De scouts bij Scouting Lord Baden-Powell draaien op zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur en gaan meerdere keren per jaar een weekend op kamp en natuurlijk is er ook elk jaar een zomerkamp.

Voor meer informatie over de speltak scouts, de spelvisie, de verschillende insignes en om een ploeg digitaal te volgen ga je naar www.scouting.nl/scouts