Welpen

LJU welpboy sWelpen zijn meiden en jongens  in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Zij beleven avonturen samen met Mowgli en Shanti in he Jungleboekthema. Bij de welpen hebben spel en creativiteit een grote rol. Daarnaast beginnen welpen in hun programma's met de basisbeginselen van verschillende Scoutingtechnieken.

Tijden: zaterdag 13:30 tot 16:30 uur

In de jungle van India groeit Mowgli op bij de wolven samen met de wolven welpjes. Hij is nooit bang en begrijpt de talen van alle dieren. De wetten van de jungle kent hij allemaal. Alleen... Shere Khan, de tijger, trekt zich helemaal niets aan van deze wetten. Hij wacht zijn kans af om Mowgli te grijpen. Hij haatte deze mensenwelp. Op een dag heeft hij Mowgli te pakken. Net op dat moment komt Shanti aan met de rode bloemen en vlucht de grote en sterke tijger weg.

Shanti komt uit Haveli, het mensendorp aan de rand van de jungle. Na hun eerste ontmoeting is Shanti vaak in de jungle. Ze leert van Mowgli en Baloe één voor één de wetten van de jungle, het is als mens niet altijd makkelijk die te begrijpen. Mowgli leert haar alles wat hij weet, bijvoorbeeld hoe je in een boom klimt en hoe je dieren kan roepen. In de jungle maken Mowgli en Shanti van alles mee. Zo wordt Mowgli aangevallen door de apen, redt Shanti haar broer en wordt er vergaderd over de opvolging van de wolvenleider Akela. Shanti maakt kennis met de dieren van de jungle, zoals Baloe, Bagheera, Chil, Raksha, Jacala, en Rikki Tikki Tavi. Maar, Shere Khan loert nog altijd op Mowgli. Als dat maar goed afloopt...

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar dan kun jij mee de jungle in samen met Mogli, Shanti en alle dieren.

Elke zaterdag komen de welpen bij elkaar van 13:30 tot 16:30 om samen spannende avonturen te beleven!

Kom je ook in onze jungle spelen?

Voor meer informatie over de speltak welpen, de Jungle met de Junglefiguren, de insignes en meer ga je naar www.scouting.nl/welpen