Ontdek Scouting

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land, met ruim 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Er zijn in Nederland 1100 Scoutinggroepen, waarvan Scouting Lord Baden-Powell er één is. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema's. Scouting biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt.

Spelvisie

Maar wat is Scouting nou? Dat valt het makkelijkst uit te leggen met onze spelvisie: SCOUTS. In de afbeelding hieronder zie je dat iedere letter van SCOUTS voor een kernwaarde van Scouting staat.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Scouting Lord Baden-Powell

Scouting Lord Baden-Powell is een kleinschalige vereniging die aan kinderen van alle leeftijden het Scoutingprogramma aanbiedt. Dit ziet er natuurlijk niet voor alle leeftijden hetzelfde uit. Immers, de groei naar zelfstandigheid en een toenemende eigen verantwoordelijkheid van het kind / de jongere staan centraal. Dit doen wij door voor elke leeftijdsgroep een ander soort programma aan te bieden. Dit doen wij in zogenaamde speltakken. Kijk voor meer informatie over de speltakken die actief zijn binnen onze vereniging op de pagina Speltakken. We hebben ook een speltak voor jongeren van 18 jaar en ouder met een verstandelijke beperking, de Zevensprong.

Scouting Lord Baden-Powell is een landgroep. Dat betekent dat we ons vooral bezig houden met activiteiten op het land en dat water een minder belangrijk onderdeel van ons programma is.