Vrijwillligers: het hart van de vereniging

Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Onze visie op vrijwilligers is helder: zij zijn het hart van onze vereniging. Zonder enthousiaste vrijwilligers is er geen Scoutingspel voor onze jeugd en jongeren mogelijk. Scouting Lord Baden-Powell staat voor haar vrijwilligers, maar Scouting staat ook voor uitdaging in Tilburg Zuid! Wij maken het mogelijk dat jeugd en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd kunnen besteden. Samenwerken, ontwikkeling en plezier de kernwaarden die Scouting uniek maken.

Regelmatig zijn we bij onze Scoutinggroep op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma's te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby?

Laat je uitdagen! en lees hieronder meer over vrijwilliger worden.

Leiding geven

Ben jij enthousiast? Kun je goed met kinderen of jongeren omgaan of wil je dat juist leren? Wordt dan leiding bij Scouting Lord Baden-Powell! Heb je interesse? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ondersteunen

Naast direct leiding geven aan onze jeugdleden zijn er nog tal van andere klussen. Zo kunnen we altijd mensen gebruiken voor het onderhouden van terrein, gebouw en materiaal. Interesse? Kom eens langs of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Besturen

Ben je juist beter in bestuurstaken? Reageer dan op een van de vacatures! Maar ook als er geen vacatures zijn die direct bij jou passen kunnen we je hulp altijd gebruiken!

Vrijwilliger bij Scouting: geschikt voor iedereen!

Om binnen Scouting als vrijwilliger te kunnen werken is het belangrijk dat je enthousiast bent over het leidinggeven aan onze jeugdleden, of juist het ondersteunen van leidinggevenden. Er zijn jeugdleden in de leeftijd vanaf 5 jaar. In iedere leeftijdsgroep worden andere activiteiten ondernomen, van knutselen en sprookjessfeer in de jongste groepen tot speurtochten, abseilen en buitenlandse kampen bij de oudste jeugdleden. Iedere vrijwilliger vindt daar wel een uitdaging in.

Een van de pijlers die als uitgangspunt dient bij de activiteiten van Scouting is de onderlinge teamgeest en het gevoel "je staat er nooit alleen voor". Je zult als vrijwilliger zeker vele nieuwe vrienden maken op Scouting!

Wat heeft Scouting Lord Baden-Powell jou te bieden?

Als vrijwilliger heb je direct of indirect met jeugd en jongeren te maken. Je krijgt volop mogelijkheden om eigen inbreng en creativiteit te leveren. Je krijgt alle ruimte om je te ontplooien en je krijgt mogelijkheden om leuke, leerzame en professionele trainingen te volgen voor je functie. Daarnaast is Scouting in haar trainingen zeer actief met de ontwikkeling van persoonlijke competenties (Scouting Academy). De ervaring die je opdoet bij onze groep in combinatie met trainingen, is een mooie aanvulling op je CV en zeker toepasbaar op je (dagelijkse) werk of opleiding.

Alles is mogelijk bij Scouting en teamwork staat bij ons centraal. Avontuur, samenwerken, fantasie, verantwoordelijkheid, creativiteit, veiligheid, ontwikkeling, zelfstandigheid, respect en plezier zijn nog maar een paar van de kernwoorden die van toepassing zijn op waar we bij Scouting Lord Baden-Powell voor staan.